Galerie

Sieraden, die gemaakt zijn door bestaande materialen met een hele andere functie, om te vormen tot een bijzonder en uniek sieraad.

uit 2012 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Computerbroches

Computerbroches

2013

Een klein printplaatje uit een computer waarop een brochespeld is bevestigd. Elke broche heeft een andere kleur aan de achterkant.

De docent

De docent

2013

Een bolle lens, met daarachter een tekst van Loesje: "Lesgeven. Een goede docent heet daar maar 5 minuten voor nodig". De bol zit verpakt in kobaltblauw polymeerklei en hangt aan een zwarte spang.

Deense ballen

Deense ballen

2013

Bij Tiger DK verkopen ze een klein snoertje met gekleurde ballen en led-verlichting. ik heb de ballen verwerkt tot een ketting, in combinatie met platte schijven en ronde kralen van glas.

Dimmerbroche

Dimmerbroche

2013

Een prachtige dimmer, ontdaan van het plastic omhulsel, laat een wereld aan kleurtje en verchillende materialen zien. De brochespeld aan de achterkant is vastgezet in een wit plakje polymeerklei.

Glazen bol

Glazen bol

2013

Een bolle lens, afkomstig uit een oude overheadprojector, omgehaakt met zwart garen en bevestigd aan een zwarte spang.

Glazig

Glazig

2013

Een halssierraad, gemaakt van een brilmontuur zonder glazen, aan een ketting van glazen kralen van verschillend formaat.

Grote broches

Grote broches

2013

Verschillende broches in groter formaat, gemaakt van talloze kleine onderdelen uit computers, beamers, DVD-spelers e.d. Verwerkt met onder andere kraaltjes en plexiglas schijfjes. De speld is vastgezet met verschillende kleuren polymeerklei. 

Kleine broches

Kleine broches

2013

Verschillende broches in klein formaat, gemaakt van talloze kleine onderdelen uit computers, beamers, DVD-spelers e.d. Verwerkt met onder andere kraaltjes en plexiglas schijfjes. De speld is vastgezet met verschillende kleuren polymeerklei.

Kunststof kantje

Kunststof kantje

2013

Een ketting die gemaakt is van stukjes plastic slang, heel dun en bijna doorzichting. Afgewerkt met glazen buisjes en een magneetsluiting. 

Puzzel

Puzzel

2013

Voor wie het leven een puzzelt vindt óf voor de fanatieke puzzelaar: een grote platte ronde lens, met daarachter een stuk van een kruiswoordpuzzel. Gevat in witte polymeerklei aan een witte spang.

Rubberen Robbie

Rubberen Robbie

2013

Een grijze rubberen slang, in stukjes geknipt van verschillende grootte, in combinatie met limegroene kleikralen.

Spiegelbal

Spiegelbal

2013

Een halve spiegelbol, afkomstig uit een oude overheadprojector. Omgehaakt met blau garen en bevestigd aan een blauwe spang.

Toetsenbord

Toetsenbord

2013

Een snoer van een toetsenbord kan een prachtige ketting worden! Gecombineerd met grillig gevormde kunststof bonken en een magneetslotje.

Turkse knoop

Turkse knoop

2013

Met knopen kan meer dan alleen een jas dichtmaken. Aan elkaar geregen tot een robuuste ketting en geeft setje knopen, gekocht op een tweedehands marktje in Istanbul, een heel ander effect.

ICTkabel

ICTkabel

2012

Een dikke ICT-kabel, vermaakt tot ketting, met daaraan vastgemaakt twee grote bollen van polymeerklei in zwart, rood en zilver.

Ringketting

Ringketting

2012

Een voorbeeld van hergebruik: een partij licht metalen ringen, die verwerkt zijn tot een ketting, in combinatie met houten schijfjes van verschillend formaat.