Galerie

Ik werk graag met materialen die anders in de vuiliszak of container zouden verdwijnen. Ik maak er kleren en tassen van, maar ook ruimtelijk werk.

uit 2011 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Big Sister

Big Sister

2013

De doordringende ogen van een moderne vrouw, omringd door parels, kijken je aan tussen computerkabels en pluimpjes door. Big Sister is watching you....

CD-lamp

CD-lamp

2013

Een lamp, gemaakt van meer dan 100 CD's, die niet meer gebruikt / gedraaid worden. Ze zijn gestapeld op een matglazen kubus, afgewisseld met glazen donuts en verlicht met LED-lampjes.

Cleempje

Cleempje

2013

De basis is gebreid van wol die vriendin Cleem ooit van haar moeder had gekregen. Daarna heb ik er ronde bollen op geborduurd van verschillende stof en die opgevuld als dikke puisten. De franje is afkomstig van restjes stof van de bank, waar dit kussen nu op ligt te pronken!

Fishie Billie

Fishie Billie

2013

Een vitrinelijst, met daarin een foto van het schilderij van Lita Cabellut, dat ze gemaakt heeft van Billie Holiday. Ik hou van Lita, ik hou van Billie, ik hou van vissen. Billie has gone fishie.. 

Fusie

Fusie

2013

Twee werelden komen bij elkaar: de kleurrijke, spirituele Hindoestaanse wereld op de achtergrond en achter glas, met daarop onderdelen van een computer geplakt. Zacht en hard, traditioneel en modern, spritualiteit en rationaliteit komen samen in Fusie.

Het is nog niet te laat...

Het is nog niet te laat...

2013

Het is nog niet te laat... Alle horloges staan op 5 voor 12. In het kader een foto van het prachtige textielwerk van Anne van den Heuvel. Hard en zacht, woord en tijd met elkaar verbonden.  

Keukenfantasie

Keukenfantasie

2013

Een vitrinepaneel, met daarin een foto van een prachtig gerecht, samen met een gebroken kermieken ei waaruit een hagedis kruipt.

Love or Sorrow

Love or Sorrow

2013

Een vitrinepaneeltje, met de tekst Love or Sorrow. Daarbovenop een onderdeel uit een computer. Want digitalisering is een vreugde (Love), maar ook een verarming (Sorrow).

Hanglamp

Hanglamp

2012

Een hanglamp, gemaakt van lamellen: vijf niveau's, qua formaat van klein naar groter, aan elkaar vastgemaakt met hele kleine schroefjes en moertjes. Eronder kleine objectjes van dezelfde lamellen er aan vastgemaakt.

Tafellamp

Tafellamp

2012

Een lamp, gemaakt van een tweedehands kapje, daarop ICT-kabels en in het midden een strook lamel, met zwarte kralen. De lamp geeft een prachtig lichteffect door de verschillende draen

Viswijf

Viswijf

2012

Een plastic hoofd, afkomstig van een pop die gebruikt wordt in het medisch onderwijs, op een keramische vaas en opgesierd met een kreeft en goudvis.

Kerstalgen

Kerstalgen

2011

Een houten doosje, opgemaakt met witte kaarsvormen, die normaliter in een kerststuk zitten, met hier en daar kleine bolle glazen vaasjes, waardoor het beeld van zeewier ontstaat.