Ik maak tassen van materiaal dat anders weggegooid zou worden: resten stof van kleding, ICT-kabels, mousepads en lamellen. De tassen zijn uniek, ik maak maar één exemplaar van elk type, ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal (want hergebruikt!) en altijd opvallend om te zien.

uit 2012 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Ballettas

Ballettas

2015

Een kleine platte schoudertas gemaakt van balletvloer, bestikt met verschillende kleuren in verschillende steken. Afgesloten met magneetsluiting, verstelbaar hengsel.

Cowboybag deconstructed

Cowboybag deconstructed

2015

Een cowboybag waarvan de rits kapot was, is helemaal opnieuw in elkaar gezet. Het binnenwerk is gewassen, hij is een stuk smaller gemaakt, de korte hengsels zijn aan de zijkant gezet en de rits is met demin erin verwerkt. Verstelbaar hengsel.

HAN-tas 1

HAN-tas 1

2015

Ter aankondiging van een geweldig studentenfeest van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hingen er banners op alle locaties. Van deze banners ben ik tassen gaan maken. Dit is de eerste: een makkelijke shopper, afsluitbaar met een magneetsluiting.

Kleintje

Kleintje

2015

Een klein schoudertasje, net groot genoeg voor je portemonnaie, mobiel en ander klein spul. Gemaakt van stof van Anne van den Heuvel.

Laptoptas

Laptoptas

2015

Een laptoptas (15 inch), gemaakt van gevlochten balletvloer. De strepen van de spitzen kun je hier en daar nog zien.... Het binnenwerk is van stevige gordijnlamellen. Met een binnen en buitenvak, afsluitbaar met een rits. Verstelbaar hengsel.

Stoftas

Stoftas

2015

Een tas, gemaakt van verschillende soorten stoffen en leer. Een stevige bodem, binnen en buitenvakken. Hengsel van denim. Afsluitbaar met magneetsluiting.

Truitas

Truitas

2015

Een tas gemaakt van een wintertrui met mooie patronen. Afsluitbaar met een rits. Voorvak en verstelbaar hengsel.

Perzische tas

Perzische tas

2014

Een prachtig, superzacht Perzisch tapijtje is een klein handtasje geworden, met hengsels van bamboe en een extra vakje op de voorkant.

Zaktasje

Zaktasje

2014

Kleine tasjes, handig voor je telefoon en sleutels, gemaakt van de achterzak van een spijkerbroek. De rits van dezelfde broek is gebruikt als sluiting. Het hengsel is de dubbele  naad van de broek of een kleurig koord.

Avondtas

Avondtas

2012

Een klein tasje, uitstekend geschikt voor een feestje, gemaakt van lamellen in combinatie met leer dat afkomstig is van schoenovertrekken (voor sportzalen). Het tasje heeft een magneetsluiting en een dun stoffen hengsel.  

Ballentas

Ballentas

2012

Een bestaande tas, opgepimpt met stoffen ballen en borduurwerk.

Rode striktas

Rode striktas

2012

Een tas gemaakt van lamellen, gevoerd met rood velour en geborduurd met meerdere soorten band. De tas sluit met een striksluiting en heetf een gedraaid zwart koord als hengsel.

Rond rondje

Rond rondje

2012

Een ronde tas, gemaakt van lamellen, geborduurd met verschillende kleuren band en zwart en rood garen. De zijkant is van groen kunstleer, de sluiting is een rode rits.