Galerie

De vrouw die een sieraad of kledingstuk van mij draagt, weet dat ze daarmee iets unieks om haar hals of aan haar lichaam heeft. Ik heb de stukken, die op dit moment al in het bezit zijn van iemand, in een aparte groep gezet. Zodat je wel een goed beeld krijgt van wat ik maak, maar het ook duidelijk is dat deze stukken al verkocht zijn.

uit 2008 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Blauwe zijde

Blauwe zijde

2017

Prachtige zijden stof uit Marokko, vermaakt tot een lang, opvallend gilet.

Bleekneusje

Bleekneusje

2017

Een rood linnen colbert, bewerkt met bleekwater, waarna de vlekken geaccentueerd zijn met zwart en wit borduurgaren.  Tere bloemenapplicaties maken het af.

Bohemian

Bohemian

2017

Een jasje, bewerkt met een stuk van een geborduurd schilderij en allerlei soorten bandjes.

Eskimo

Eskimo

2017

Een beetje flauw jasje wordt ineens bijzonder door de petrol kraag en manchetten.

Koninklijk gebaar

Koninklijk gebaar

2017

Soepelvallende meubelstof, getransformeerd naar een koninklijk gewaad, met ingenaaide plooien voor en achter. Bijpassende vilten broche als sluiting.

Witje

Witje

2017

Een stijlvol lang wit colbert met een glittertje erin, bewerkt met zwart borduurgaren en kant.

Bonte krijtstreep

Bonte krijtstreep

2015

Een colbertje met witte krijtstreep, met een kleurenmetamorfose: op elke onderdeel van het jasje is met ander garen geborduurd. Maat 42/44

Bonte rozet

Bonte rozet

2015

Een strak zwart colbertje, korter gemaakt en voorzien van rozetten van rood en zwart vilt en de restvoering. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 42

Cape

Cape

2015

Een wolachtige cape, in de winter binnen te dragen met een mooi thirt eronder, in het
voor- en najaar als warm jasje voor buiten. Geborduurd met verschillende kleuren garen. Maat 42

Cowboybag deconstructed

Cowboybag deconstructed

2015

Een cowboybag waarvan de rits kapot was, is helemaal opnieuw in elkaar gezet. Het binnenwerk is gewassen, hij is een stuk smaller gemaakt, de korte hengsels zijn aan de zijkant gezet en de rits is met demin erin verwerkt. Verstelbaar hengsel.

Gala

Gala

2015

Een prachtig kort colbertje met wijde hals in oudroze zijdeglans, geborduurd met glanzend zwart garen. Maat 34/36

HAN-tas 1

HAN-tas 1

2015

Ter aankondiging van een geweldig studentenfeest van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hingen er banners op alle locaties. Van deze banners ben ik tassen gaan maken. Dit is de eerste: een makkelijke shopper, afsluitbaar met een magneetsluiting.

Jacht

Jacht

2015

Een colbertje, dat korter is gemaakt en zó mee kan met een dame op jacht. Geborduurd met twee kleuren garen. Maat 36

Kantslag

Kantslag

2015

Een viltachtige binnen- (winter) of buitenjas (lente/herfst) afgewerkt met een brede band zwart kant en zwart borduursel. Maaat 40/42  

Krul

Krul

2015

Een prachtig kort groen colbertje, met blauw-, geel-, rood- en zwartgeruite voering. In dezelfde kleuren zijn sierlijke golven geborduurd op het jasje, zowel voor- als achterkant. Maat 40. Foto van de voorkant op aanvraag.

Laptoptas

Laptoptas

2015

Een laptoptas (15 inch), gemaakt van gevlochten balletvloer. De strepen van de spitzen kun je hier en daar nog zien.... Het binnenwerk is van stevige gordijnlamellen. Met een binnen en buitenvak, afsluitbaar met een rits. Verstelbaar hengsel.

Noorse pracht

Noorse pracht

2015

Een puur wollen Noorse vest, waarvan de mouwen vervangen zijn door die van een rood colbertje en met aangebreide boorden. Maat 42 (oversized). Foto van de achterkant op aanvraag.

Plop

Plop

2015

Een prachtig colbertje met zwart/rode ruit, korter gemaakt en bestikt met flosjes zwarte wol. Maat 44/46

Saai vest

Saai vest

2015

Een beetje saai vest is veranderd in een mooi gilet voor over een t-shirt of dunne trui. De mouwen zijn eraf gehaald, een strook kant aan de onderkant en geborduurd met zwart garen. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 42

Bloemenval

Bloemenval

2014

Een zwart colbertje met krijtstreep, kort gemaakt, geborduurd met verschillende kleuren roze en fuchsia en bestikt met een waterval aan stoffen bloemen. Maat 40. Foto van de achterkant op aanvraag.

Bont vest

Bont vest

2014

Een lange witte trui, vermaakt tot een vest met rits. In veelkleurige wol zijn accenten aangebracht, zoals kraag, manchetten en zakken. Maat 42/44. Foto van de achterkant op aanvraag.

Carnaval

Carnaval

2014

Een prachtig colbertje van grof geweven stof met hoofdtoon oranje. Geborduurd en versierd met stoffen bolletjes. Maat 42. Foto van de achterkant op aanvraag

Das-met-jas

Das-met-jas

2014

Een zwart colbertje, vermaakt tot gilet, met een aangebreide das. Maat 42

Flamboyant

Flamboyant

2014

Van restjes wol is een prachtige stola gemaakt, die je makkelijk buitenshuis kunt dragen op een jas, maar op koude dagen ook binnen, over een dun truitje of t-shirt.
De stola sluit met twee grote drukknopen voor.  

Herfst

Herfst

2014

Een prachtig bruin getailleerd colbert met donkerbruin boorduursel. Daarop zijn blaadjes genaaid van gobelinstof, aan elkaar geborduurd met groene takken. Maat 38/40. Foto van de achterkant op aanvraag.

Herfstgilet

Herfstgilet

2014

Een glanzend blauw colbertje, vermaakt tot gilet, besprenkeld met blaadjes uit gobelinstof en geborduurde groene takken. Foto van de voorkant op aanvraag. Maat 40

Jeansgilet

Jeansgilet

2014

Een jeanscolbert, vermaakt tot gilet en geborduurd met gobelingstof. Blaadjes op de achterkant, vlinders aan de voorkant. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 42-44

Noorse spijker

Noorse spijker

2014

De mouwen van een zuiver wollen Noorse  trui zijn samengevoegd aan een jeansgilet en tot een geheel gemaakt met rood breisel. Maat 42

Plaidgilet

Plaidgilet

2014

Een plaid van Ikea, vermaakt tot prachtig lang gilet. Een zwarte broek en zwart t-shirt erbij en je bent heel apart en sjiek gekleed.

Regenboog

Regenboog

2014

Een zwart warm jasje, waarvan de kraag en boorden zijn bewerkt met breisels van Turkse wol. De naden zijn met hetzelfde garen geborduurd. Sluit met houten knopen in dezelfde regenboogkleuren. Maat 42. Foto van de achterkant op aanvraag.

Tafeltasje

Tafeltasje

2014

Een geknoopt tafelkleedje is een tas geworden. Met twee binnenzakjes, blauw gevlochten hengsels van textiel en een glimmende bol aan de voorkant. Je mag gezien worden hier mee!  

Winterweelde

Winterweelde

2014

Een prachtige driekwart zachte witte winterjas met bontkraag. Met meerdere kleuren garen zijn accenten aangebracht. Bijpassende knopen. Maat 42. Foto van de achterkant op aanvraag.

Zijden weelde

Zijden weelde

2014

Een prachtig winters wit colbertje waar een zijde-met-viltsjaal op gedrapeerd en vastgezet is met verschillende kleuren garen. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 42

Bleekneus

Bleekneus

2013

Een prachtig kort zwart colbertje met krijtstreep, dat ik bewerkt heb met bleekwater in een grillig patroon. Daarna geborduurd met lichtbruin garen. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 36

Bontje

Bontje

2013

Een mooi wollen donkerblauw colbert, met een grijze (imitatie)bontkraag en geborduurd met zilverkleurig borduurgaren. Het jasje sluit met een blinde sluiting (knopen aan de binnenkant). Maat 38. Foto van de achterkant op aanvraag.

Chinese tijger

Chinese tijger

2013

Een jasje, dat op het eerste gezicht ongelooflijk oudbollig aandoet. Getransformeerd in een hip gilet, dat mooi afkleedt, versierd met zwarte, grijzen en rode ballen en een knoop bekleed met dezelfde rode stof. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 42 - 44.

De Ballen!

De Ballen!

2013

Een lang zwart-beige gemeleerd colbertje, waar de mouwen van af zijn gehaald. Geborduurd met zwarte vilten ballen. De knopen zijn versierd met een klein beige vilten rondje. Dit jasje kleedt prachtig af op een lange broek met een zwart t-shirt met lange mouwen eronder.  Maat 40/42. Foto van de achterkant op aanvraag.

Deens blauw

Deens blauw

2013

Een blauwgroen geruit jasje, wat korter gemaakt waarbij het achterpand iets langer is gehouden, bestikt met prachtig Deens leer, dat op verschillende manieren is vastgezet. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 40/42

GRIS-jas

GRIS-jas

2013

Een mooi kort colbertje in grijze ruit met blauwe en oranje garen erdoor geweven, bestikt met de letters G, R, I en S en geborduurd met blauw garen. Maat 38. Foto van de achterkant op aanvraag.

Groene pied-de-poule

Groene pied-de-poule

2013

Een wollen jasje in 'kippenpoten-motief'. Het was een wit jasje, maar nu groen geverfd. Geborduurd met rood en geel garen. Van de bijpassende rok is een ruime sjaal gemaakt. Het jasje kan op twee manieren gesloten worden met de houten knopen: met de revers tegen elkaar aan (zoals op de foto) of over elkaar. Maat 40. Foto van de achterkant op aanvraag.

Jeans

Jeans

2013

Een jeans-jasje, waar de mouwen vanaf zijn gehaald, gebleekt met bleekwater, geborduurd met zwart en wit garen. Het hesje sluit met verschillende zwart/witte knopen.

Kleurrijk

Kleurrijk

2013

Een zwart gilet en kort bolerojasje, bewerkt met repen stof van textielkunstenares Anne van den Heuvel en geborduurd in garen in bijpassende kleuren. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 42

Kobaltkabel

Kobaltkabel

2013

Een prachtig zwart krijtstreep colbertje, geborduurd met kobaltblauwe vilt: een dikke kabel, dunne strengetjes en ronde bolletjes. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 38

Kordate streep

Kordate streep

2013

Een bruin-beige gestreept  lang colbert dat korter is gemaakt. De knoopsluiting is vervangen door een rits. Geborduurd met blauw en bruin garen en versierd met beige stoffen bolkralen. Maat 42. Foto van de achterkant op aanvraag.

Kralenkrans

Kralenkrans

2013

Een mooi jasje met klokkend schootje, geverfd in paars-blauw met batiktechniek. De witte kringen zijn geborduurd met rocailles en borduurgaren in verschillende kleuren. Maat 44. Foto van de voorkant op aanvraag.  

Melee

Melee

2013

Een gemeleerd zwart-wit katoenen jasje, korter gemaakt, waarbij de zakflapjes zijn blijven zitten. Geborduurd met groen en blauw garen en afgezet met een groen satijnen band. Maat 38. Foto van de achterkant op aanvraag.

Mixed

Mixed

2013

Een viltachtig bruine bolero met bontkraagje en bonthaken als sluiting, is gecombineerd met de lichtgroene mouwen van een colbertje in gobelinstof Het geheel is geborduurd met kobaltblauw borduurgaren.
  Foto van de voorkant op aanvraag. Maat 42.

NEE!!

NEE!!

2013

Een halbolle lens, gevat in zwarte polymeerklei, met erachter een schreeuwend meisje met roze wangen, aan een roze spang.
Voor wie het moeilijk vindt om nee te zeggen...  

Oranje boven

Oranje boven

2013

Een lang colbertje heb ik korter gemaakt, waardoor het een compleet andere uitstraling krijgt: stoer, chique, opvallend. Borduurwerk met zwarte garen

Oranje onder

Oranje onder

2013

De onderkant van 'Oranje Boven' heb ik vastgemaakt aan een zwart-wit gemeleerd kort jasje. Restanten van de oranje stof zijn met zwart garen op het jasje geborduurd. Het geheel is afgemaakt met zwart-witte knopen.

Maat 38. Foto van de achterkant op aanvraag.
 

Paarse buidel

Paarse buidel

2013

Een buideltas, gemaakt van zilverkleurige lamellen, gevoerd met een grove paars/roze/oranje stof. Met lange hengels, dus goed over de schouder te dragen en een metalen sluiting. De tas heeft geen binnenvakken, maar wel een bijpassende 'bag in bag' met ritssluiting, van 20 x 15 cm.  

Paarse pied-de-poule

Paarse pied-de-poule

2013

Een scheerwollen jasje, oorspronkelijk wit, nu paars geverfd. Er zijn reepje gemeleerde stof in verwerkt en het is geborduurd met oranje en blauw garen. Maat 38. Foto van de achterkant op aanvraag.

Perzisch tapijtje

Perzisch tapijtje

2013

Een handtas gemaakt van een Perzisch kleedje.... Een sprookjesachtig geheel, met zijkanten van kobalt- en limekleurige stof, waarvan ook het hengsel en de bloemen zijn gemaakt.
De tas sluit met een rits en heeft een mooi bewerkt binnenvak.

Plastic bag

Plastic bag

2013

Een schoudertas, gemaakt van plastic zakken, die ik in repen heb geknipt, doorgestikt en vervolgens heb gevlochten. De tas heeft een ritssluiting en een binnenwerk van plastic zeil. Allemaal hergebruik!

Potige

Potige

2013

Een halssieraad, gemaakt van brillenpoten in verschillende kleuren en maten, aan een stalen ketting.

Roze spetter

Roze spetter

2013

Een prachtig donkerblauw colbert van Mexx, bewerkt met bleekwater. Op de achterkant een duidelijk herkenbaar patroon, subtiel terugkomend op de voorkant. Knopen in olieachtige kleur en paars, die ook terugkomen in de broche op de revers. Foto van de voorkant op aanvraag. Maat 40-42.

Sjieke zwarte

Sjieke zwarte

2013

Een kort zwart jasje, met op de voorkant een wit gestikt embleem á la Versace. Dat embleem is ingeborduurd met gekleurd garen, net als de naden van het jasje. Aan de onderkant is een brede zwart kanten strook vastgezet. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 40/42

Zwarte Lelie

Zwarte Lelie

2013

Een zwart wollen jasje met krijtstreep en bloemapplicatie, geborduurd met groen garen en parelmoer knopen. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 40 - 42.

Aquarium

Aquarium

2012

Een glazen vitrinekastje, met een foto van vissen erin en daar vóór blauwe PC-stekkers

Bolle gele

Bolle gele

2012

Een bolle tas, gemaakt van lamellen, met ritssluiting, gevoerd met gele brokaatachtige stof. Bewerkt met borduurwerk en textiel.

De Blauwgroene

De Blauwgroene

2012

Een limegroene en blauwe fleecesjaal verwerkt tot een ketting, met wisselend formaat van de ringen. Heel licht om te dragen en toch niet warm. 

De Bonte 2

De Bonte 2

2012

Meerdere kleuren fleecesjaals verwerkt tot een lichte ketting, die toch niet warm is.

De Witte 2

De Witte 2

2012

Een witte fleecesjaal verwerkt tot lichte ketting, die heerlijk draagt en toch niet warm is. Beschilderd met zwarte en limegroene textielverf.

Doosje

Doosje

2012

Een vierkant doosje, gemaakt met lamellen, bekleed met wollige stof en bestikt en geborduurd met band en borduurgaren. Het klepje zit vast met twee scharniertjes. Sluiting met een mooie metalen klip. Op de achterkant zit een hagedisje. 

Galatrui

Galatrui

2012

Het hesje van een galajurk, gekocht op een brocante in Frankrijk, bestond onder andere uit een geborduurde bovenlaag. Die heb ik bevestigd op een eenvoudige zwart-witte trui en heb borduurwerk langs de randen in dezelfde tint toegevoegd. Maat L. Foto van de achterkant op aanvraag.

Gouden gobelin

Gouden gobelin

2012

Een jasje van goudkleurige gobelinstof, geboruurd met zwart garen. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 36.

Grijze schot

Grijze schot

2012

Een prachtig grijs jasje met ritsen in de zakken, afgewerkt met rode Schotse ruit en blauw en rood borduurgaren. Maat  38. Foto van de achterkant op aanvraag.

Groene vlek

Groene vlek

2012

Een kort wollen blauw geruit jasje, waarop groene vlekken van skai zijn geborduurd met kobaltblauw en wit garen. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 40  

Jassentas

Jassentas

2012

Een tas, gemaakt van jasjes / colbertjes, zowel de binnenkant als de voering en het hengsel. sluit met een grote rits, binnenin een ritsvakje.

Krantenjas

Krantenjas

2012

Een wollen jasje met een prachtige snit, afkomstig uit New York, bestikt met stof waarop kranten afgedrukt zijn en geborduurd met paars en oranje garen. fotot van de achterkant op aanvraag. Maat 40.

Loperjas

Loperjas

2012

Een zuiver wollen winterjas, opgepimpt met een prachtige lap stof (een 'loper') van Anne van den Heuvel. en versierd met bijkleurende stoffen kralen. Foto van de voorkant op aanvraag. Maat 46, maar een kleinere maat kan deze jas ook makkelijk dragen.

Nachttas

Nachttas

2012

Een tas, die geschikt is om door zwoele nachten te zwalken, gemaakt van lamellen op breiwerk, geborduurd met onder andere een zijden vleermuis. De tas heeft een magneetsluiting en een stoffen hengsel. 

New York

New York

2012

Een vintage jase uit New York, van het beroemde merk Jantzen, geborduurd met blauw en rood, passend bij het opgenaaide sierband dat gekocht is bij Mood, uiteraard ook in New York. Maat 36. Foto van de achterkant op aanvraag.

Oranje boven

Oranje boven

2012

Oranje-gele kunstof schijfjes van verschillend formaat, aan het einde een geborduurde oranje bal en magneetsluiting

Oudroze

Oudroze

2012

Een mooi half lang jasje ('s winters voor binnen, in voorjaar en herfst voor buiten), geborduurd met zilverdraad en versierd met oudroze zijden rozetten.  Maat 42/44. Foto van achterkant op aanvraag.

Panterruitje

Panterruitje

2012

Een rood vestje met zwarte panterprint, met daaroverheen en er aan vast een zwart-wit geruit gilet, geborduurd met rood garen. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 40  

Platte muis

Platte muis

2012

Een tas gemaakt van blauwe mousepads, met een 'muisje' op de voorkant en een woord op textiel. Gevoerd met bouwvilt. De sluiting is een mooie zilverkleurige clip. Het hengsel is gemaakt van telefoondraden.

Rode krijtstreep

Rode krijtstreep

2012

Een rood katoenen colbertje met een fijne krijtstreep, geborduurd met zwart en wit borduurgaren en voorzien van opvallende zwarte knopen. De extra zakken zijn op andere plekken weer teruggekomen. Maat 36. Foto van de achterkant op aanvraag.

Rode striktas

Rode striktas

2012

Een tas gemaakt van lamellen, gevoerd met rood velour en geborduurd met meerdere soorten band. De tas sluit met een striksluiting en heetf een gedraaid zwart koord als hengsel.

Ronde bodem

Ronde bodem

2012

Een tas van mousepads, met een ronde bodem: heerlijk om in te rommelen dus. Sluiting met een mooie zilverkleurige strip, gevoerd met bonte stof.

Ronde rode

Ronde rode

2012

Een tas die gemaakt is van ICT-kabels, de zogenaamde 'flat cables', afgebiesd met rood band, de zijkanten met zachte rode stof, gevuld met een mousepad, gevoerd met zwarte stof met rode rozen. De sluiting is met een lange rits, het hengsel is ook van ICT-kabel.

Rond rondje

Rond rondje

2012

Een ronde tas, gemaakt van lamellen, geborduurd met verschillende kleuren band en zwart en rood garen. De zijkant is van groen kunstleer, de sluiting is een rode rits.

Ruitjespak

Ruitjespak

2012

Een prachtig pak, zwart met witte krijtstreep in ruitvorm, bestaande uit jasje met broek. Het pak is geborduurd met groen garen en bestikt met bloemmotieven. Maat 38. Foto van de achterkant op aanvraag.

Vakkenjasje

Vakkenjasje

2012

Een ART-jasje, waarbij ik uitgegaan ben van het patroon in de stof en her en der vakken heb geborduurd, een bandje langs de hals in bijpassende kleur. Maat M. Foto van de achterkant op aanvraag.    

Ventilator 1

Ventilator 1

2012

Een houten vitrinekastje, met een foto van preien erin (organisch) en daarbovenop ventilatoren uit een PC (mechanisch). Het is een object om op te hangen. Het is liggend gefotografeerd, om het effect duidelijk te laten zien.

Ventilator 2

Ventilator 2

2012

Een houten vitrinekastje, met daarin een foto van druiven (organisch) en er bovenop ventilatoren uit een PC (mechanisch). Het is een object om op te hangen. Het is liggend gefotografeerd, om het effect duidelijk te laten zien   

Winterse Weelde

Winterse Weelde

2012

Een pure wollen winterjas met raglanmouwen, geborduurd met witte draad en gehaakte dikke wollen strengen. De zakken zijn bestikt met woorden op textiel. Maat 40/42. Foto van achterkant op aanvraag.

Aardbei

Aardbei

2011

Een rood grof geweven jasje, met groen, zwart en wit boorduursel. zwart-witte houten knopen en hier een daar een kleine aardbei.   Foto van de voorkant op aanvraag. Maat 38

Blauw - rozet

Blauw - rozet

2011

Een lang zomers colbert, lichtblauw/grijs, met limegroene borduursels en blauwe rozetten. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 42

Bonte slang

Bonte slang

2011

Dikke vilten koorden (zwart, rood en wit), doorboord met zwaar ijzerdraad en aan elkaar gemaakt. Zelf te modelleren.

Bruine bolero

Bruine bolero

2011

Een korte katoenen bruine bolero, geborduurd met lichtbruin garen en gekleurde houten knopen. Maat L, maar door het model ook goed te dragen door kleinere maten. Foto van achterkant op aanvraag.

Bruin - oranje

Bruin - oranje

2011

Een kort bolerojasje, in bruine wollige stof, de randen geborduurd met gemeleerde oranje wol, afgezet met turkoise knopen. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 40.

Dasjas

Dasjas

2011

Een warme winterjas, bestikt met een gebreide lap in grijs, roestbruin, oranje en zwart, geborduurd met gemeleerd garen en versierd met kleiknopen en broches in vergelijkbare tinten. Foto van de voorkant op aanvraag. Maat 44

Geel - zwart

Geel - zwart

2011

Een geel, grof geweven kort colbertje van Gerry Weber, bewerkt met zwarte knopen en zwart borduursel (achterkant). Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 42  

Glascarnaval

Glascarnaval

2011

Blauwe glaskralen in allerlei schakeringen, geregen aan rood wire, met één rode glaskraal ertussen.

Grijs - Bont

Grijs - Bont

2011

Een langere, gevoerde, grijze jas, geverfd met batik-effect en volledig geborduurd met blauwe en rode bloemen en groene takken. Porseleinen gansjes als knopen.

Grijze gobelin

Grijze gobelin

2011

Een slank vallend jasje / hesje met korte mouwen, van witte gobelin stof dat grijs is geverfd en versierd met rood/wit borduurwerk en rode knopen. Maat 38. Foto van de achterkant op aanvraag.

Heideroosje

Heideroosje

2011

Een exotisch heideroosje: witte kwartsblaadjes, gecombineerd met rode bamboekoraal en glinsterende rocailles

Hollands Glorie

Hollands Glorie

2011

Keramieken kralen in blauw-wit, gecombineerd met grote blauwe glazen kralen en blauwe rocailles.

Indiase sari

Indiase sari

2011

Een ketting, gebreid van garen dat is gemaakt uit Indiase sari's, gedraaid om een ijzeren draad, zelf te modelleren.

Lime ballen

Lime ballen

2011

Een wollige zwarte jas, bestikt met limekelurige ballen, geborduurd met kobaltblauw garen. Maat 42-44. Foto van voorkant op aanvraag

Lime - Bont

Lime - Bont

2011

Een lange limekleurige jas met ceintuur, geborduurd met crème, rood, groen, lime en gele draden en rode en witte knopen.  

Little black dress

Little black dress

2011

Een mooi zwart jurkje, bestikt met donkergeel en paarse ovalen en geborduurd met kobalblauw garen. Het bijpassende jasje vind je onder "Little black jacket" Maat 40. Foto van de achterkant op aanvraag. 

Little black jacket

Little black jacket

2011

Een wollig kort jasje, dat past bij de Little black dress, maar uiteraard ook los te dragen is. Bestikt met enkele donkergele en paarse ovalen en geborduurd met kobaltblauwe lijnen. Wijd uitlopende mouwen Maat 40-42. Foto van de achterkant op aanvraag. 

Marianne

Marianne

2011

In opdracht gemaakt voor Marianne: zwart en transparante glazen en kunststof kralen, gecombineerd met wit koraal van het Balinese strand, bamboekoraal en een zwarte lavasteen. Hoogtepunt is de zilveren spiraal van de godin van de creativiteit.

Melkmuiltje

Melkmuiltje

2011

Melkwitte glazen kralen, van verschillen grootte en kleurnuances, geregen aan zwart wire.

Paars - zwart

Paars - zwart

2011

Een lange jas, paars geverfd met batikmotief, de ringen geborduurd met zwart garen.

Ritsenjas

Ritsenjas

2011

Een warme winterjas van 80% wol, met vele ritsen, bestikt en geborduurd  met kobaltblauw gehaakt en wit garen. Maat 46. Ook prima te dragen door een kleinere maat. Foto van de achterkant op aanvraag.

Rode jas

Rode jas

2011

Een rode katoenen jas, goed te dragen in het voor- en najaar, geborduurd met oranje, blauw, groen, geel en paar en houten knopen in dito kleuren. Maat  46, maat ook zeer goede te dragen voor kleinere maten. Foto van achterkant op aanvraag.

Rode roos

Rode roos

2011

Een driekwart warme winterjasje, geborduurd met groen en rood garen en bestikt met rode bollen van gobelinstof. Foto van de voorkant op aanvraag. Maat 44

Roze ballen

Roze ballen

2011

Een roze jasje in met gobelinprint, met zwarte bolknopen en bestikt met felgekleurde stoffen bollen. Maat 42. Foto van de achterkant op aanvraag.

Ruitje

Ruitje

2011

Een wijd jasje met kleine zwart-wit ruitje, gecombineerd wol, katoen en polyester, geborduurd met kobaltblauw garen. Maat 38, maar ook voor grotere maten goed draagbaar. Foto van de achterkant op aanvraag.

Venetiaans Carnaval

Venetiaans Carnaval

2011

Een bijzondere ketting,  gemaakt van holgeblazen glazen Venetiaanse kralen (breekbaar!) in drie kleurstellingen, gecombineerd met matglazen witte kralen en één bruine zijden kraal.

Winterblauw

Winterblauw

2011

Een prachtige wolachtige winterjas met raglanmouwen, in gemeleerd grijs-zwart, afgebiesd met gemeleerde blauwe wol. Foto van de achterkant op aanvraag. Maat 46

Zwart - Blauw

Zwart - Blauw

2011

Een zwart jasje, in de winter als colbert te dragen, in het voorjaar als buitenjas, geborduurd met strengen gehaakte turqoise wol, glazen kubuskralen als knopen.

Zwart - grijs - rood

Zwart - grijs - rood

2011

Een kort wollig zwart jasje, de ceintuur en achterkant geborduurd met rood garen, op de voorkant bewerkt met grijs gemeleerde wol en witte knopen met een rode kraal.

Zwart-witje

Zwart-witje

2011

Een luchtig shirt met lange mouwen, waarvan het model wat is aangepast en opgepimpt met zwart-witte knopen. Maat 44. Foto van de achterkant op aanvraag.

Aarde & Vuur

Aarde & Vuur

2010

Rood bamboekoraal, gecombineerd met zwart lava, geregen met glazen schijfjes.

Bamboe revet

Bamboe revet

2010

Een expressieve ketting van rode bamboe koraal kralen, afgewisseld met roestvrijstalen revetten en glazen zwarte gemeleerde kubuskraaltjes

Blauwe turkoois

Blauwe turkoois

2010

Blauwe turkoois, in de vorm van druppels, waardoor er een grillig, maar mooi effect ontstaat

Franje

Franje

2010

Een waterval aan snoeren, met rocailles in verschillende kleuren, magneetsluiting

Glazen revet

Glazen revet

2010

Glazen transparante ovalen kralen, afgewisseld met roestvrijstalen revetten

Grijs - Blauw

Grijs - Blauw

2010

Een kort wollen colbertje, waarvan de mouwen voor de helft vervangen zijn door grijs breisel met een kobalblauwe draad erin. De stoffen knopen zijn geborduud met kobaltblauwe rocailles en de kraag is versierd met grijd-kobaltblauwe pompoms. Maat 40 - 42. Foto van de achterkant op aanvraag.  

Groene katoene

Groene katoene

2010

Een groen katoenen hesje met driekwartsmouwen, opgepimpt met groene rozetten en parelmoer knopen. Maat 40-42. Foto van de achterkant op aanvraag.

Groen/zwart/wit

Groen/zwart/wit

2010

Kleine rozetten, gemaakt van stof met groen/zwart/wit dessin, vastgemaakt aan een spang

Hofdame

Hofdame

2010

Grote paars-rode houten ballen, gecombineerd met houten zwarte schijfjes en kunststof geperste meerkleurige dobbelsteentjes. Met de alure van een hofdame.

Hollandia

Hollandia

2010

Witte stenen kralen met Delfts blauwe tekening, gecombineerd met blauwe rocailles en roestvrijstalen revetten

Lime kreukel

Lime kreukel

2010

Lime kraaltjes in combinatie met zwart elastiek, geregen op zwart wiredraad, zelf te modelleren

MT

MT

2010

Paarse, oranje, groene en zwarte houten ballen geregen aan staaldraad, dus zelf te modelleren

Oriënt

Oriënt

2010

Zes verschillende snoeren, bijeengebracht tot één expressieve ketting: glaskralen, rode bamboekralen, zilverfolie rocailles, kleikraaltjes, glazen kubussen en matwitte glazen kralen

Oscar

Oscar

2010

Een combinatie van glaskralen met verschillende hangers van mat en transparant glas, turkoois, opengewerkt zilverkleurig metaal, hout en geperst kunststof . Een Oscar-uitreiking waard.  

Rode revet

Rode revet

2010

Rood elastiek, in combinatie met roestvrijstalen revetten, zwart glazen kubuskraaltjes en ronde matwitte en zwarte kralen.

Spiraal van creativiteit

Spiraal van creativiteit

2010

Een mantra van de godin van de creativiteit, rood bamboekoraal, lavasteen en witte turkoois, allemaal afkomstig van Bali, gecombineerd met heldere glaskralen en zwarte houten schijfjes.

Strand

Strand

2010

Witte turkois, gecombineerd met een paar zwarte lava-kubussen en kunststof zwarte schijfjes.

Turkoois

Turkoois

2010

Negen stukken wiite turkoois, afkomstig uit Bali, geregen met bruine houten staafjes. Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting.

Vorstin

Vorstin

2010

Een combinatie van zilverkleurige tussenzetsels en kubuskraaltjes, afgewisseld met matglazen ronde kralen. Zwarte magneetsluiting.

Witte revet

Witte revet

2010

Roestvrijstalen revetten, geregen aan kunststof donutkraaltjes, a-symetrisch

Zwart accent

Zwart accent

2010

Houten schijfjes, in combinatie met matte kunststof kralen en hier en daar een zwart accent, onder andere het magneetslot. Licht van gewicht.

Zwarte revet

Zwarte revet

2010

Kleine zwarte kunststof donutkraaltjes, afgewisseld met roestvrijstalen tevetten.

Zwarte ring

Zwarte ring

2010

Zwarte houten ringen, bevestigd aan zwart staaldraad,  zelf te modelleren

Zwarte spiraal

Zwarte spiraal

2010

Opengewerkt zilverkleurige spiraalkralen, gevuld met een zwart glazen rolkraal en afgewisseld met platte zwarte schijfjes. Een zwarte magneetsluiting.

Aardkorst

Aardkorst

2009

Zwart elastiek met natuursteentjes, op wiredraad, te modelleren zoals je zelf wilt

Blauw Gala

Blauw Gala

2009

Kobaltblauw elastiek, met kashmir-kralen. Feestelijk, opvallend en opgewekt!

Blauw - Rood

Blauw - Rood

2009

Een kort colbertje in Schotse ruit, waarvan de mouwen en kraag vervangen zijn door blauw en rood breisel.

Circus

Circus

2009

Houten limoengroene kralen, in vrolijk samenspel met oranje-limoengroene glaskralen

Dambord

Dambord

2009

Marokkaanse stenen, met zwarte, witte en bruine glaskraaltjes. zoals een dambord...

Dauwdruppel

Dauwdruppel

2009

Tjechische glaskralen, waar het liicht doorheen speelt

Engelse Drop

Engelse Drop

2009

Zwart elastiek, gecombineerd met houten bolle en kunststof platte schijfjes.

Erts

Erts

2009

Houten konische schijfjes, in combinatie met bewerkte metalen kralen

Etniek

Etniek

2009

Benen kralen en glaskralen met een etnische print, samen met acryl kralen

Furie

Furie

2009

Zwarte en rode glaskralen, vlammend aan elkaar verbonden door glazen rode staafkralen

Fusie

Fusie

2009

Een fusie tussen houten kralen uit Thailand en glaskralen uit Ghana

Grijs

Grijs

2009

Grijze bollen, gecombineerd met zilverkleurige krinkelstiften

Grijs - Lime

Grijs - Lime

2009

Een kort grijs jasje, met een stuk zwart Frans kant op de rug, de naden geborduurd met glazen rocailles en paarlemoeren sterren als versiering. Een gebreide lime kraag maakt het jasje af en opvallend.

Groentje

Groentje

2009

Groene vintage houten bollen, met zwart-groen gespikkelde glazen kralen

Herfst

Herfst

2009

Zwart elastiek met Thaise houten kralen

Herfstblad

Herfstblad

2009

Zwarte glazen kraaltjes, gecombineerd met kunststof blaadjes

IJsblokje

IJsblokje

2009

Glazen kususkralen, met metalen bewerkte donutkraaltjes, in twee strengen

Ingeburgerd

Ingeburgerd

2009

Kleikralen uit Ghan, samen met matglazen blauwe rocailles en Delfts blauwe keramische kralen

Kerstjas

Kerstjas

2009

Een prachtig colbert van kunstzijde, waarop een uitbundige kraag en manchetten zijn gemaakt. Een echte jas voor een kerstfeest met lichtjes. Maat 38-40. Foto van de achterkant op aanvraag.

Klontje

Klontje

2009

Zwart elastiek, in combinatie met amorf gevormde plexiglas kralen

Kwikzilver

Kwikzilver

2009

Een glazen ketting: zwarte stiftkralen met glazen druppeltjes in drie lagen

Lime

Lime

2009

Limekleurige ballen, geborduurd met zwarte rocailles en geregen aan zwarte glaskralen met limekleurige spikkels

Limoentje

Limoentje

2009

Grote limoengroene houten kralen, in combinatie met zwart/limoenkleurige glaskralen, met magneetsluiting

Maanlicht

Maanlicht

2009

Kurken bollen, dieppaars geverfd, in combinatie met zacht glanzend maansteen

Muis

Muis

2009

Zwart elastiek met grijze houten schijfjes en een zwart houten donutkaal

Murano

Murano

2009

Hol geblazen transparante bollen, uit Murano (Venetië), aan elkaar verbonden door matglazen staafjes.

Oogappeltje

Oogappeltje

2009

Zwart elastiek met appeltjesgroene houten kralen

Roetmop

Roetmop

2009

Grote zwarte houten kralen, met daartussen matgekleurde glazen ringen, geregen op wit waskoord

Roze

Roze

2009

Knalroze ballen, in combinatie met zwarte glazen staafjes en rocailles

Verfbal

Verfbal

2009

Zwart geverfde kurkballen, waarbij de structuur nog zichtbaar is, in combinatie met matglazen stiftkralen. Asymetrisch

Waterval

Waterval

2009

Een waterval van vijf kobaltblauwe strengen, in een combinatie van glazen stiftkralen, houten schijfjes en kunststof parels

Zeewater

Zeewater

2009

Groenblauwe glazen holle kralen uit Rome, gecombineerd met groen en blauwe glasrocailles

Zwart - Rood

Zwart - Rood

2009

Een kort, toreador-achtig colbertje, met schoudervullingen aan de buitenkant, rood-wit stippelband, zwart kant en zwart bolletjesband. Maat 42. Foto van de achterkant op aanvraag.

IJspegels

IJspegels

2008

Een 'koele' ketting van glaskralen, aluminium kabelknijpers en transparante knopen. Ligt mooi plat om de nek.

Indonesië

Indonesië

2008

Een 'kreukelketting' met lapis lazuli-steentjes uit Indonesië, in combinatie met zilverdraad en zilveren kraaltjes.

Blauwe kreukel

Blauwe kreukel

2009

Zwart elastiek met kobaltblauwe kraaltjes op een wire, zelf te modelleren

Fijntje

Fijntje

2009

Combinatie van zwart glas met amorf gevormde bloedkoralen schijfjes. Elegant en sierlijk

Kiezel

Kiezel

2009

Kunststof kiezels, afkomstig uit Frankrijk, gecombineerd met zwart elastiek, vermaakt tot kralen

Naxos

Naxos

2009

Zwart elastiek, met vintage kralen (Naxos Eyes). Ligt als een waaier om de hals

Nyons

Nyons

2009

Zwart elastiek, in combinatie met gekleurde kunststof schijfjes van verschillend formaat, gekocht op een Provencaalse markt in Nyons

Paarse Ribbel

Paarse Ribbel

2009

Paars elastiek, in combinatie met zwarte houten ringen

Peul

Peul

2009

Een bijzondere ketting met Boheemse glaskralen, die door Peul-vrouwen uit Mali / Afrika gedragen worden (en geluk brengen!), samen met (Westers) zwart elastiek

Raffia

Raffia

2009

Een combinatie van zwart elastiek met zwarte en transparante glaskralen, mat en glanzend gecombineerd. Ligt mooi vlak om de nek.

Zwarte Ribbel

Zwarte Ribbel

2009

Zwart elastiek, in combinatie met zwarte houten ringen

Bloedkoraal

Bloedkoraal

2008

Door gebruik van kralen die op bloedkoraal lijken, krijgt het geheel iets grilligs, maar ook speels door de toepassing van elastiek.

Zwarte haai

Zwarte haai

2009

Zwart elastiek met transparante glaskralen in de vorm van een haaientand, ronde magneetsluiting

Union

Union

2008

Zwart elastiek, vermaakt tot kralen, in combinatie met hoogglanzende rode houten kralen

Winter

Winter

2008

Zwart elastiek, tot kralen vermaakt, in combin atie met kleine glaskubusjes, sluiting met magneetslotje

Zwarte kreukel

Zwarte kreukel

2008

Zwart elastiek en zwarte glazen kralen (rond en vierkant) op een wire, zelf te modelleren

IJs

IJs

2008

Zwart elastiek, tot kralen vermaakt, in combinatie met transparante Tjechische glasdruppels, sluiting met magneetslotje

Gala

Gala

2008

Zwart elastiek met kasmirikralen, ingelegd met parelmoer

Druppel

Druppel

2008

Een aparte combinatie van elastiek, tot kralen verworden, in combinatie met glas- en kasmirikralen.

Geeltje

Geeltje

2008

Een waaier als ketting, met glinsterende gele kraaltjes en een enkel leren bandje als speels element.

Kerstmis

Kerstmis

2008

Zwart elastiek, tot kralen gemaakt, in combinatie met diepblauwe glasparels, sluiting door magneetslotje

Lichtgewicht

Lichtgewicht

2008

Zwart elastiek, in combinatie met houten kralen.

Koetje

Koetje

2008

Een combinatie van zwart elastiek met zwart/witte gipskraaltjes

Rode krul 1

Rode krul 1

2008

Een andere versie van 'de Krul' in een combinatie van rood elastiek en zwarte houten kralen.