Galerie

Het is geweldig om van een bestaand object iets nieuws te maken. Decoupage leent er zich uitstekend voor om een hele nieuwe look aan iets te geven. Zo ontstaat kunst met een knipoog en toegepaste kunst.

uit 2013 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Boy's Toys

Boy's Toys

2013

Geef een man een auto en het wordt een klein jongetje. Boy's Toys... Een buste van een witte etalagepop, middels decoupage bekleed met Donald Duck's, op een standaard met daaronder een vijftal snelle autootjes.   
Gemaakt van hergebruikte materialen.

En toen was er licht

En toen was er licht

2013

Een vrouwentorso, gedecoupeerd met verschillende motieven, waaronder bladeren, engeltjes en koeien, waardoor een boeiend en fascinerend geheel ontstaat. 
De torso is een verbintenis aangegaan met een driekoppige lamp, waardoor er een mooi voorbeeld van 'topegepaste kunst' is ontstaan.  

Female Mystery

Female Mystery

2013

Freud vroeg het zich af: Was will das Weib? Geïnspireerd door deze vraag heb ik een vintage etalagepop getransformeerd. Ik heb decoupage toegepast met behulp van japans rijstpapier, met daarop puzzelstukjes en stukken uit kruiswoordpuzzels.
Heur haar is blauw.
Hoort dat zo, is dat normaal? Ook Freud wist het antwoord niet... De torso staat op een ijzeren poot.

Franse Dame

Franse Dame

2013

Een kale paspop, gekocht op de Rederie van Amiens,. Heur haar geverfd, de lippen gestift, een oorbel aangedaan en haar 'aangekleed' met gekleurde krantenknipsels, door middel van decoupage.

Ladylike

Ladylike

2013

Een stel vrouwenbenen, gedecoupeerd met vierkante stukjes krantenpapier. De kap is bekleed met Spaans kant en vilten ballen. De benen staan in hoge hakken van hetzelfde Spaanse kant. Het snoer heeft een losse schakelaar.

The unbearable lightness of being

The unbearable lightness of being

2013

Een kunstobject in de vorm van een lamp, gemaakt in opdracht van By Bas Optiek in Nijmegen.
Brillen, glazen en brillenpoten zijn verwerkt in een lampenkap. Een torso is gedecoupeerd met krantenpapier. Een bril zorgt er immers voor dat je kunt lezen. De voeten van de grond, doorzichtig glas en engelenveren: "unbearable and light"